Katedra zoologie

Přírodovědecká fakulta Jihočeské univerzity

Úvodní stránka
Vertebratologická exkurze 2012 PDF Tisk Email

levhartVertebratologická exkurze (KZO/389) po zahraničních zoologických zahradách na jihu Německa a dvě paleontologická muzea (Mnichov - např. se zajímavými fosilními savci, Eichstätt - jurské fosilie ze stejných míst a vrstev, ve kterých byl nalezen Archeopteryx).

Předběžný plán cesty: 
12. června (úterý): odjezd z ČB, příjezd do Mnichova. 
Dopoledne Paläontologisches Museum, odpoledne Münchner Tierpark Hellabrunn, 
kempování u Mnichova. 
13. června: dopoledne dojezd do Stuttgartu, zbytek dne Zoo Stuttgart, 
kempování v půlce cesty mezi Stuttgartem a Norimberkem. 
14. června: dojezd do Norimberku, dopoledne a odpoledne Zoo Norimberg, 
kempování u Norimberku nebo Eichstättu. 
15. června: dopoledne-časné odpoledne Jura Museum Eichstätt, navečer příjezd 
do ČB. 

V minulosti opakovaně zazněly stížnosti, že na určité zajímavé a velké zahrady je velice málo času. Proto byla zvolena varianta s menším počtem zahrad s mnoha zajímavými druhy, na které bude více času. 

Odhadované náklady předběžně činí 2500-3000 Kč, v kempech budeme přespávat ve vlastních stanech. Pro udělení zápočtu každý student připraví tématicky zaměřenou esej o navštívené zoo nebo chovaných druzích (ještě bude specifikováno), během cesty nám každý účastník esej slovně krátce převypráví. Detailnější logistika (přesný časový harmonogram, čas odjezdu, vybíraná částka, témata esejí apod.) bude ještě upřesněna v průběhu letního semestru. 

Všechny zájemce o účast na této exkurzi prosím o zápis, abychom mohli plánovat autobus, výběr zájemců apod. Předem moc děkuji. 

S přáním pěkného dne: Jan Robovský  (kontaktni e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

 
 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack